Comisii pentru controlul curăţeniei în curţile blocurilor din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare sector al Capitalei se vor crea comisii pentru controlul ordinii sanitare în curţile blocurilor locative, dar şi pe terenurile aferente caselor particulare. De asemenea, comisiile vor verifica curăţenia pe terenurile aferente imobilelor agenţilor economici, organizaţiilor, instituţiilor, iar în funcţie de situaţie se vor aplica sancţiuni contravenţionale, transmite IPN.

Potrivit unei dispoziţii a primarului interimar Nistor Grozavu, din componenţa comisiilor de sector va face parte vicepretorul, care va fi şi preşedinte. În comisie vor mai intra un specialist al secţiei locative a preturii, un specialist din cadrul Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, poliţistul de sector şi un specialist din cadrul Direcţiei socio-ecologice.

Comisiile se vor deplasa pentru verificări în teren de cel puţin două ori pe săpătămână. Persoanele responsabile de ordinea sanitară în spaţiile pe care le gestionează riscă sancţiuni contravenţionale în cazul în care curăţenia nu va fi respectată. Persoanele fizice riscă amenzi de până la trei mii de lei, iar persoanele juridice amenzi de până la nouă mii de lei.

Comisiile de sector urmează să prezinte săptămânal Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare informaţia cu privire 1a numărul de procese-verbale întocmite, iar ulterior acestea vor fi expediate spre examinare comisiilor administrative din cadrul preturilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite