Comisia Unificată de Control s-a convocat într-o şedinţă de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transnistria

În aceste momente a început şedinţa Comisiei Unificate de Control. Despre aceasta ne-a comunicat Eugen Carpov, viceministrul pe probleme de Reintegrare.

„Vor fi întreprinse toate acţiunile prevăzute de legislaţie. Instalarea unor posturi unilaterale de control în Zona de Securitate nu sunt permise fără coordonare prealabilă în cadrul Comisie Unificate de Control, Comandamentului Militar Unit şi fără acordul părţilor participante la negocieri – Chişinău, Tiraspol, Misiunea OSCE, Ucraina şi Federaţia Rusă. Am avut loc consultări cu partenerii internaţionali şi OSCE“, a mai menţionat Carpov.

Viceministrul în exerciţiu a anunţat că a discutat în această dimineaţă şi cu omologul său de la Tiraspol. „Retragerea celor două vagoane instalate şi aşezarea la masa de tratative este singura soluţie. Reacţiile autorităţilor de la Tiraspol sunt controversate“, susţine Carpov.

Acesta a precizat că la şedinţa CUC este prezenta şi o delegaţie din partea rmn.

În acelaşi timp, premierul interimar Iurie Leancă va prezida astăzi, la orele 14.00, o şedinţă a Executivului, unde se va discuta despre incidentul de la Varniţa. După încheierea şedinţei,  premierul va expune poziţia oficială.

Autorităţile transnistrene a instalat vineri seara, unilateral, câteva posturi militare între satul Varniţa, controlat de autorităţile de la Chişinău, şi microraionul Severnîi din oraşul Tighina. Motivul invocat era necesitatea combaterea mai eficientă a contrabandei cu spirt
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite