Comisarul european pentru energie şi premierul român vor veni în Republica Moldova pe 27 august, pentru inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea construcţiei gazoductului Iasi-Ungheni, 27 august 2013 FOTO Adevărul
Lansarea construcţiei gazoductului Iasi-Ungheni, 27 august 2013 FOTO Adevărul

Comisarul european Günther Oettinger şi prim-ministrul României, Victor Ponta, vor veni în Republica Moldova pe 27 august, pentru inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni, construcţia căruia a durat un an.

Invitaţia a fost lansată de către Premierul Iurie Leancă, în semn de recunoştinţă faţă de UE şi România, pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în realizarea acestui proiect, potrivit noii ediţii a revistei Guvernului „INFOGOV”..

Capacitatea totală a gazoductului este de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze, dar la prima etapă vor fi livrate gaze din partea României în volum de până la 50 milioane de metri cubi pe an.

Conducta de gaz Iaşi-Ungheni are o lungime totală de 43,2 kilometri, dintre care aproximativ 11 kilometri – pe teritoriul Republicii Moldova. Costul total al proiectului este de peste 26 milioane de euro.

Pe partea moldovenească, suma necesară pentru construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni a constituit 8,29 milioane de euro, dintre care 5,29 milioane de euro sunt oferite de Guvernul României, iar trei milioane - de Comisia Europeană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite