Comercianţii de flori au primit amenzi în valoare de un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciul Fiscal de Stat anunţă că va continua să verifice condiţiile în care activează comercianţii de flori. FOTO Adevărul
Serviciul Fiscal de Stat anunţă că va continua să verifice condiţiile în care activează comercianţii de flori. FOTO Adevărul

Comercianţii de flori au fost subiectul unor verificări operative ale inspectorilor fiscali în perioada 26 februarie - 5 martie, iar ca rezultat al abaterilor constatate au fost aplicate amenzi în sumă de un milion de lei. Din cei 359 de contribuabili verificaţi, 311 au admis încălcări, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, cele mai frecvente încălcări ţin de desfăşurarea activităţii de întreprinzător fără înregistrare la Camera Înregistrării de Stat sau la o altă autoritate publică competentă (174 de cazuri). Alte încălcări constituie nerespectarea regulilor de efectuare a decontărilor băneşti în numerar cu utilizarea maşinii de casă şi control (96 de cazuri) şi lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor comercializate (36 de cazuri). Totodată, 25 de secţii comerciale au fost sigilate deoarece au împiedicat efectuarea controlului fiscal.

În acelaşi timp, în vederea prevenirii cazurilor de încălcare fiscală, Serviciul Fiscal de Stat a instituit 14 posturi fiscale mobile la agenţii economici importatori de flori şi unul staţionar la o piaţă de flori. Serviciul Fiscal de Stat anunţă că va asigura continuitatea acţiunilor de control şi va aplica măsuri de estimare prin metode şi surse indirecte a veniturilor nedeclarate.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite