Cod galben de vânt în Republica Moldova. Unde trebuie să apelaţi în cazul unor incidente electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânt puternic în toată ţara. FOTO: Adevărul
Vânt puternic în toată ţara. FOTO: Adevărul

Meteorologii din Republica Moldova au anunţat că ţara se află sub avertizare de cod galben de vânt în perioada 1-2 decembrie 2015.

Atenţionarea meteorologică a fost emisă de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru zilele de 1 şi 2 decembrie 2015. 

Compania Gas Natural Fenosa în Moldova informează că vântul puternic afectează buna funcţionare a reţelelor electrice şi poate crea situaţii de insecuritate. 

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor şi reluarea furnizării energiei electrice către consumatorii afectaţi, Gas Natural Fenosa în Moldova a mobilizat formaţiunile de intervenţie operativă, care depun toate eforturile pentru înlăturarea defecţiunilor cauzate de intemperie şi repunerea cât mai urgentă a serviciului.

În aceste condiţii, populaţia ţării trebuie să ocolească conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni sau copaci. De asemenea, nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări. 

În caz de incidente electrice, furnizorul de energie electrică pune la dispoziţia cetăţenilor Republicii Moldova numărul de telefon 022431111.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite