Pantalonii moldoveneşti îi lasă impotenţi pe ruşi. Moscova interzice exportul de textile de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rospotrebnadzor a interzis importul a mii de pantaloni din Republica Moldova FOTO: paritet.guru
Rospotrebnadzor a interzis importul a mii de pantaloni din Republica Moldova FOTO: paritet.guru

Reprezentanţa Serviciului federal rus în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor „Rospotrebnadzor” din Breansk a anunţat că a interzis importul a mii de perechi de panataloni fabricaţi în Republica Moldova din cauza că ar fi toxici.

Potrivit comunicatului emis de Rospotrabnadzor din Breansk, autorităţile ruse au stopat importul a 4 658 de pantaloni pentru bărbaţi fabricaţi în Republica Moldova. Inspectorii ruşi au constatat în urma expertizei efectuate că pantalonii ar conţine un nivel înalt de benzol sau benzen, precizând că sunt toxici şi că au existat şi nereguli la marcarea acestor mărfuri.

În acelaşi timp, presa rusă susţine că intoxicarea cu benzol afectează sistemul nervos, cel al circulaţiei sangvine şi provoacă impotenţa.

Menţionăm că Rusia a instituit anterior embargouri la importul de vinuri, fructe şi conserve din legume şi fructe din Republica Moldova, ulterior reluând parţial importul acestor produse. Benzol este un amestec de benzen şi toulen şi este folosit drept carburant.  

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite