Cinci membri ai unui grup criminal organizat, reţinuţi pentru trafic de droguri din UE în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Pe parcursul ultimelor patru luni, oamenii legii din Republica Moldova au întreprins mai multe măsuri speciale de investigaţii şi acţiuni de urmărire penală pentru deconspirarea activităţii unui grup criminal şi stabilirea rolului fiecărui membru al acestuia în traficarea marijuanei de tip hidropon, cu tranzitarea României şi Republicii Moldova.

Oamenii legii au percheziţionat automobilele şi domiciliile figuranţilor. În rezultat, a fost ridicată o cantitate de 8 kg de marijuana de tip hidropon, 10.000 de dolari care ar proveni din activitatea criminală desfăşurată, telefoane mobile folosite la conducerea activităţii criminale, precum şi ciorne care conţin amănunte importante cu privire la etapele infracţionale şi implicarea fiecărui membru al grupului criminal.

Transportatorul drogurilor şi alţi doi participanţi au fost reţinuţi în flagrant. Ulterior, la interval de câteva ore, au fost identificate şi reţinute alte două persoane, care, de fapt, sunt organizatorii şi finanţatorii grupului criminal organizat.

Potrivit estimărilor, drogurile ridicate ar costa pe piaţa neagră circa 1 milion de lei. Acestea constituie o cantitate destul de mare, iar toate probele indică asupra intenţiei de livrare a substanţelor într-un alt stat.

Bărbaţii reţinuţi sunt cinci la număr, cu vârste cuprinse între 25 şi 43 de ani. Procurorii PCCOCS au solicitat plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a tuturor membrilor reţinuţi, luând în considerare amploarea activităţii lor infracţionale, succesul operaţiunii de documentare, reţinere şi necesitatea prevenirii eschivării lor de la răspundere. 

Instanţa de judecată, însă, a admis parţial demersurile procurorilor, astfel încât trei membri au fost plasaţi în arest preventiv, iar alţii doi – anume cei care, potrivit materialelor anchetei, sunt organizatorii şi finanţatorii grupului criminal – au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Procurorii şi-au exprimat dezacordul cu privire la aplicarea măsurii arestului la domiciliu şi au contestat aceste încheieri ale Judecătoriei Chişinău, oficiul Ciocana. Acum, urmează ca magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău să se pronunţe cu privire la aplicarea măsurii preventive în privinţa celor doi membri ai grupului criminal organizat.

Potrivit legii penale, pentru faptele comise, persoanele vinovate riscă până la 15 ani privaţiune de libertate.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite