Chişinăul vrea să convingă Tiraspolul să anuleze obligativitatea asigurării auto pentru maşinile înmatriculate în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Osipov şi Nina Ştanski s-au întâlnit din nou
Victor Osipov şi Nina Ştanski s-au întâlnit din nou

Chişinăul şi Tiraspolul caută soluţii care să creeze mecanisme de interacţiune între companiile de asigurare de pe cele două maluri ale Nistrului în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere auto.

Pe 6 şi 7 aprilie au avut loc două întâlniri de lucru ale reprezentanţilor politici de la Chişinău şi Tiraspol în procesul de reglementare transnistreană, Victor Osipov şi Nina Ştanski, cu participarea grupurilor de lucru (de experţi) în domeniul transportului.

Potrivit unu comunicat de presă al Biroului de Reintegrare de la Chişinău, discuţiile s-au axat pe identificarea unor soluţii, care să creeze mecanisme de interacţiune între companiile de asigurare de pe cele două maluri ale Nistrului în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere auto.

În rezultat, a fost elaborat şi coordonat de către reprezentanţii politici un proiect de decizie protocolară în problema anunţată, pentru a fi prezentat premierului Republicii Moldova şi liderului transnistrean. În timpul apropiat vor fi anunţate poziţiile lor, precum şi paşii de urmat în legătură cu proiectul în cauză.

Conform proiectului coordonat al deciziei protocolare, ar urma să fie asigurate drepturile conducătorilor auto şi a părţilor prejudiciate în caz de accident rutier pe ambele maluri ale Nistrului, indiferent de locul de emitere a poliţiei sau de locul accidentului rutier. Totodată, oficialii de la Chişinău speră că cerinţa pentru conducătorii mijloacelor de transport înregistrate în Republica Moldova de a cumpăra o poliţă de asigurare suplimentară pentru a se deplasa în regiunea transnistreană va fi anulată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite