Chişinăul nu comentează în mod oficial scrisoarea Ninei Stanki

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chişinăul nu comentează în mod oficial
scrisoarea Ninei Stanki
Chişinăul nu comentează în mod oficial scrisoarea Ninei Stanki

Autorităţile de la Chişinău nu comentează scrisoarea Ninei Stanki prin care Tiraspolul ameninţă Chişinăul cu introducerea unui regim de vize şi aplicarea unei taxe de 100 de procente la importul produselor, informează Biroul pentru Reintegrare al Guvernului Republicii Moldova într-un comunicat de presă trimis redacţiei.

Potrivit comunicatului, autorităţile de le Chişinău se bazează pe date obiective şi pe comunicarea în cadrul platformelor stabilite în efortul de a identifica o soluţie paşnică a conflictului transnistrean şi de a găsi rezolvări la probleme curente generate de situaţia de conflict.

În viziunea autorităţilor de la Chişinău, scrisoarea apărută în presă şi comentată pe reţele de socializare, sunt un fenomen în afara platformelor de negocieri care reprezintă o corespondenţă informală cu unii parteneri externi, care nu se adresează autorităţilor Republicii Moldova. „Totuşi, înţelegem că tonalitatea emotivă a scrisorii este generată de dificultăţile economice şi sociale din ce în ce mai profunde, cu care se confruntă regiunea transnistreană. Aceste probleme ne sunt cunoscute şi ne îngrijorează, pentru că suntem interesaţi în stabilitatea situaţiei şi condiţiile decente de trai pentru populaţie pe malul stâng al Nistrului. Noi dorim ca dificultăţile să fie depăşite, dar pentru aceasta trebuie să înlăturăm motivele lor adevărate, principalul fiind stagnarea procesului de soluţionare a conflictului transnistrean”, se arată în comunicatul de presă.

Conform comunicatului, în ultimele zile reprezentanţii Chişinăului au purtat în mod oficial discuţii active cu majoritatea partenerilor de negocieri pentru reglementarea conflictului transnistrean. „Interlocutorii noştri consideră necesar să se renunţe la interpretări alarmiste, iar atmosfera generală să fie detensionată. În cadrul formatelor existente de lucru şi negocieri, autorităţile Republicii Moldova vor continua să vină cu soluţii şi propuneri, care să ajute oamenii, întreprinderile şi comunităţile locale din regiunea transnistreană”, se mai arată în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite