Chișinău: Narîșkin, mâna dreaptă a lui Putin, a venit la negocieri cu democrațuii și comuniștii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Narîșkin s-a întâlnit la Chișinău cu Mihai Ghimpu
Serghei Narîșkin s-a întâlnit la Chișinău cu Mihai Ghimpu

La o săptămână după alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, unul dintre cei mai importanți oameni de stat din Rusia a venit la Chișinău pentru o discuție cu liderii politici.

Șeful Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, Serghei Narîșkin, s-a întâlnit astăzi la Chișinău cu președintele interimar, Mihai Ghimpu, și cu liderul Partidului Democrat, Marian Lupu. Surse din cadrul serviciului de securitate a lui Narîșkin susțin că tot astăzi „emisarul" rus se va întâlni și cu fostul președinte comunist, Vladimir Voronin.
Întâlnirea dintre Mihai Ghimpu și Serghei Narîșkin s-a încheiat acum câteva minute. După aproape o oră de discuții, Narîșkin a declarat că vizita sa este legată de relațiile bilaterale între Federaţi Rusă şi Republica Moldova.
„Înţelegem că această criza politică a adus la alegeri anticipate", a declarat Narîşkin. „Înţelegem că la mijloc se află problema statalităţii, suveranităţii, căutarea unei orientări geopolitioce şi înţelegem că Moldova are nevoie de o guvernare care ar fi în stare să rezolve toate aceste probleme. Am vrea ca acestea să fie rezolvate în contextul unei colaborări strategice între Republica Moldova și Federația Rusă", a mai menționat Narîșkin.
La rândul său Mihai Ghimpu a spus după întrevedere că discuția a fost purtată pe marginea relațiilor moldo-ruse. „I-am spus că indiferent cine va fi la guvernare, relațiile noastre (Republica Moldova și Federația Rusă - nr) nu vor avea de suferit", a declarat mihai Ghimpu.
Potrivit lui Ghimpu, vizita lui Narîșkin este una de informare și că indiferent de aceste discuții, decizia formării unei noi coaliții trebuie să o ia liderii politici de la Chișinău. Președintele interimar a mai precizat că Serghei Narîșkin nu se va întâlni și cu liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, deoarece acesta a avut recent (Summitul CSI - nr) o întrevedere cu premierul Federației Ruse, Vladimir Putin.
Șeful Administrației Prezidențiale a Federației Ruse a sosit la Chișinău aseară fiind însoțit de viceministrul de Externe, Grigorii Karasin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite