Chişinău: Fostul comunist Victor Stepaniuc rămâne cu titlu de doctor în istorie. Consiliul Naţional de Acreditate şi Atestare a votat să nu iniţieze această procedură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum câteva clipe Comisia de Atestare a votat pentru neînceperea procedurii în justiţie prin care să retragă fostului comunist titlu de doctor. Acesta este acuzat de aproximativ 80 de doctori în ştiinţă de plagiat.

Şapte membri au votat "pentru", şase "împotrivă" şi doi s-au abţinut, a comunicat pentru "Adevărul" Sergiu Musteaţă, unul dintre contestatari. "Membrii Consiliului au discutat trei ore şi au decis că nu există suficiente probe că Stepaniuc a plagiat. ei au susţinut că au fost doar patru cazuri de plagiat, insuficiente pentru a iniţia în justiţie procedura", a spus Musteaţă.

De asemenea, forul ştiinţific a decis că Stepaniuc nu a falsificat istoria, aşa cum pretind contestatarii. De partea cealaltă, cei 79 de istorici care au sesizat CNAA, afirmă că fostul comunist a denaturat evenimentele istorice şi a scos din context multe declaraţii.

"Este o ruşine că această Comisie de Atestare nu a avut curaj să ia o decizie şi să-l lipsească pe Stepaniuc de titlu. Actualul CNAA s-a descalificat total. El nu mai este for ştiinţific ci o fabrică de doctorat. CNAA niciodată nu-o să facă dreptate, el trebuie desfiinţat şi reorganizat", a declarat Mihai Taşcă, un alt contestatar, care spune că-şi rezervă dreptul de a ataca decizia Consiliului de Atestare în instanţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite