Chişinău. Călătoriile cu transportul public ar putea costa 6 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Troleibuz Chisinau

Municipalitatea propune un tarif de referinţă de 6 lei pentru călătoria cu transportul public în Chişinău. Preţul va fi mai mic în cazul abonamentelor. O noutate propusă este perioada pentru care vor fi emise abonamentele – de la o lună până la jumătate de an, transmite IPN cu referire la o metodologie prezentată de autorităţi, transmite IPN.

Tariful de 6 lei este propus atât pentru călătoria cu troleibuzul, cât şi cu autobuzul, în capitală şi în suburbii. În cazul abonamentului pentru o lună, costul călătoriei se estimează la 3,9 lei, în cazul abonamentului pentru trei luni – 3,3 lei, iar dacă abonamentul este pentru jumătate de an, călătoria va costa 2,7 lei.

Municipalitatea planifică să extindă lista beneficiarilor de călătorii gratuite. Dacă până în prezent circulau gratuit copiii până la şapte ani, se propune să fie scutiţi de taxă şi elevii din clasele primare. Autorităţile estimează că este vorba de circa 40 de mii de beneficiari – elevi în clasele I-IV-a, care vor putea circula gratuit pe toată perioada anului şcolar. Gratuit vor circula şi pensionarii. Totodată, vor beneficia de tarif redus minorii din familii monoparentale şi cele cu mulţi copii, dar ei vor trebui să opteze pentru abonamente lunare sau cu o perioadă de valabilitate mai lungă. Reduceri vor fi şi pentru personalul din domeniul învăţământului, care activează în instituţii cu sediul în municipiul Chişinău. Excepţie constituie personalul din învăţământul superior.

Tariful în transportul public din municipiul Chişinău ultima dată s-a modificat în anul 2009. În prezent o călătorie cu troleibuzul costă 2 lei, iar o călătorie cu autobuzul este 3 lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite