Chirtoacă, despre vizita lui Dodon la Moscova: „S-a prezentat în faţa lui Putin ca o slugă, ca un vasal medieval care a venit cu poclon la împărat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Dorin Chirtoaca

Liderul Partidului Liberal, ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă, a criticat modul în care s-a desfăşurat ultima vizită de lucru la Moscova a lui Igor Dodon. Liberalul consideră că preşedintele Republicii Moldova s-a prezentat la întâlnirea cu Vladimir Putin „ca o slugă, ca un vasal medieval care a venit cu poclon la împărat pentru a primi mila şi blagoslovenia sa”.

„Partidul Liberal condamnă atitudinea slugarnică a lui Igor Dodon faţă de Rusia şi consideră „bucuria” şi îincântarea” lui Putin ca fiind nocive şi periculoase pentru RM. În loc să prezinte scuze publice pentru ocupaţia făcută în 1940, având în vedere publicarea recentă a protocolului secret a pactului Ribbentrop - Molotov, Vladimir Putin a arătat că RM ajunge din nou să fie condusă de la Kremlin, exprimându-şi bucuria şi încântarea”, a declarat Dorin Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Dorin Chirtoacă susţine că Igor Dodon i-a prezentat lui Vladimir Putin „un raport ca de la subaltern la şef, inclusiv cu privire la vizita sa în UE şi la NATO, acţionând deja nu ca un reprezentant al RM, dar ca un agent al Rusiei”. 

„Despre retragerea armatei ruse din RM, Dodon nu a scos nicio vorbă, ceea ce confirmă încă o dată cele afirmate mai sus. Pretinsele reduceri la preţul gazului nu sunt altceva decât metode primitive de mituire a cetăţenilor RM, în scop de jaf şi urmează regula: „cu o mână îţi dăm şi cu două iţi luăm”, a mai spus Chirtoacă.

Amintim că Igor Dodon a fost sâmbătă, 7 septembrie, într-o nouă vizită de lucru la Moscova, unde s-a întâlnit cu omologul său rus, Vladimir Putin. cei doi şefi de state au convenit că „în anul curent preţul pentru gazele naturale nu va fi majorat, iar în anul viitor acesta ar putea fi chiar redus”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite