Chiril Moţpan prezintă informaţii despre finanţarea posturilor de televiziune afiliate lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, deputatul Chiril Moţpan, susţine că, din 2015 şi până în prezent, compania „General Media Group” SRL, care deţine licenţele de emisie ale posturilor Prime TV şi Publika TV, a obţinut de la diferite persoane juridice şi fizice mijloace financiare semnificative, O parte din cifre parlamentarul le-a făcut publice într-o postare pe Facebook, citată de IPN.

„Primul finanţator este, desigur, patronul, Vladimir Plahotniuc, care a vărsat în contul companiei 43 de milioane 358 mii de lei, contribuţie la capitalul social şi 48 de milioane 607 mii de lei, sub formă de împrumut. Reţinem că, în aceeaşi perioadă cetăţeanul Plahotniuc a depus în contul său 136 de milioane şi 256 de mii de lei în numerar. Totodată, acesta a luat un împrumut în valoare de 3.100.000 de euro şi a primit, cu titlul de dividende, 2.055.700 de euro, precum şi 903.695 de dolari americani de la Compania nerezidentă Vanguard International LTD”, afirmă preşedintele Comisiei parlamentare.

Deputatul mai menţionează că Partidul Democrat din Moldova a achitat companiei respective 14.108.139 de lei pentru serviciile de publicitate. El precizează că, în aceeaşi perioadă, PDM a adunat 140.767.275 lei din donaţii şi cotizaţii”.

Potrivit lui Chiril Moţpan, „Casa Media Corp” SRL a achitat în conturile General Media Group aproape 41 milioane de lei pentru timpul de emisie; ICS „Casa Media Plus” SRL a achitat 65.300.300 de lei pentru timpul de emisie; „Artmarket” SRL. - 636.350 de lei pentru serviciile de publicitate; „Radio Media Group INC” SRL a contribuit cu 1 milion si 995 lei; candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova (fondul electoral) a transferat 14.900.591 de lei.

În postarea menţionată, preşedintele Comisiei parlamentare a adus mai multe cifre şi despre finanţările altor posturi de radio şi TV.

Recent, într-o declaraţie a „General Media Group CORP SRL” se menţionează că „toate operaţiunile companiei sunt transparente, realizate doar cu respectarea legilor şi normelor în vigoare, iar aceste lucruri pot fi verificate şi dovedite oricând de către orice autoritate de control a statului”. În declaraţie se mai spune că „acţiunile de asociere a posturilor sale de televiziune cu informaţii, de orice fel, privind utilizarea banilor din furtul miliardului, fac parte din campania de dezinformare, manipulare şi propagare de ştiri false, realizată de către politicieni ai puterii sau politicieni cu probleme penale, dar şi de către instituţii ale statului cu scopul direct de a-i denigra şi de a pune presiune pe jurnaliştii redacţiilor Prime TV şi Publika TV”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite