Chiril Gaburici: În 2019 vor fi reparaţi sau construiţi 2.600 de kilometri de drum în toate raioanele R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile publice locale sunt îndemnate să organizeze pe parcursul lunii octombrie consultări publice la nivel de localitate, cu implicarea cetăţenilor, pentru a identifica porţiunile de drum de importanţă majoră care necesită reparaţie. Informaţia va fi transmisă consiliilor raionale, iar acestea o vor transmite Ministerului Economiei şi Infrastructurii, care o va include în proiectul „Drumuri bune pentru Moldova II”, transmite IPN.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a spus, în cadrul unui briefing de presă, că în 2019 urmează a fi reparaţi sau construiţi 2.600 de kilometri de drum în toate raioanele ţării.

Din Fondul Rutier se vor aloca 2 miliarde de lei pentru reabilitarea a 1.600 de kilometri de drum. Celelalte cheltuieli vor fi acoperite prin programe internaţionale.

Pentru a asigura transparenţa în selectarea tronsoanelor care vor intra în reparaţii a fost lansat şi site-ul: www.drumuribune.md. Fiecare persoană poate vedea unde se repara drumuri şi la ce etapă se află lucrările.

Referindu-se la programul „Drumuri bune pentru Moldova”, ministrul  a remarcat că a verificat personal calitatea lucrărilor, dar şi fiecare sesizare venită de la cetăţeni. Nicio porţiune de drum nu a fost dată în exploatare fără expertiză tehnică a experţilor de la Administraţia de Stat a Drumurilor.

Şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), Gheorghe Curmei, a spus că, din 1.200 km de drum incluşi în proiectul „Drumuri bune pentru Moldova”, au fost deja reparaţi 830 de kilometri. Pe celelalte sectoare lucrările sunt în desfăşurare.

De proiectul „Drumuri bune pentru Moldova II” se preconizează că vor beneficia 2,5 milioane de locuitori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite