China ar putea oferi R. Moldova un credit de câteva sute de milioane de euro pentru susţinerea economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon a anunţat vineri, 20 martie, că Republica Moldova ar putea primi un credit în sumă de câteva sute de milioane de euro din China, pentru ca Guvernul de la Chişinău să poată depăşi criza economică în care se va afla ţara după ce se va încheia perioada de răspândire a coronavirusului.

Igor Dodon susţine că, în cel mai rău caz, bugetul Republicii Moldova ar putea pierde în anul 2020 circa 300 milioane de euro, dacă vor fi menţinute aceleaşi cheltuieli din bugetul de stat pentru salarii etc, ca în perioada de dinainte de începerea răspândirii coronavirusului.

Potrivit preşedintelui, Republica Moldova are nevoie să găsească 300 milioane de euro pentru ca lucrurile să continue precum au fost anterior. În acest sens, şeful statului a menţionat că FMI este dispus să ofere Republicii Moldova un împrumut de 100 milioane de dolari, iar alte câteva sute de milioane de euro ar putea veni din partea Chinei, care, după cum susţine Igor Dodon, la fel s-a arătat dispusă să ofere un împrumut pentru sprijinirea economiei Republicii Moldova.

Igor Dodon a precizat că, pe lângă aceste 300 milioane de euro, care ar contribui doar la faptul ca situaţia la capitolul salariilor să rămână aceeaşi, Moldova ar mai avea nevoie de 100 de milioane de euro pentru a sprijini business-ul. Preşedintele a dat asigurări că aceşti bani vor fi găsiţi, la fel în formă de împrumut.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite