Cetăţenii vor plăti mai puţin pentru unele servicii notariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul a aprobat, în şedinţa de vineri, 20 iulie, micşorarea plăţii pentru serviciile notariale la perfectarea actelor de moştenire, stabilind o plată de 150 de lei. Proiectul pentru completarea metodologiei calculării plăţii pentru serviciile notariale a fost votat, în lectură finală, de 55 de deputaţi din cei prezenţi în sală, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, proiectul prevede ca plata de 150 de lei să fie achitată pentru fiecare bun imobil, la eliberarea certificatului de moştenitor pentru bunurile imobile din sate şi comune, cu excepţia terenurilor cu destinaţie agricolă şi terenurilor pe care nu sunt amplasate construcţii.

Iniţiativa legislativă aparţine unui grup de deputaţi ai PDM potrivit cărora proiectul a fost elaborat în scopul reducerii numărului serviciilor şi costurilor suportate de cetăţenii care urmează să-şi perfecteze actele de moştenire şi să înregistreze dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile, în temeiul certificatului de moştenitor.

Actualmente, la eliberarea certificatului de moştenitor, se stabileşte plata exprimată în procente din valoarea moştenirii, pentru toate bunurile imobile, indiferent de locul amplasării acestora.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite