Cetăţenii Republicii Moldova vor fi asiguraţi cu energie electrică în proporţie de 100%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Economiei gestionează situaţia din sistemul energetic şi este în contact permanent cu întreprinderile specializate în furnizarea energiei electrice pentru a soluţiona toate problemele apărute în sectorul dat. Instituţia asigură cetăţenii Republicii Moldova că livrările energiei electrice nu vor fi stopate.

Ministerul Economiei califică declaraţiile unor agenţi economici, specializaţi în furnizarea energiei electrice către consumatorul final, provocatoare, care pot fi etichetate drept presiuni asupra unor instituţii implicate în elaborarea şi aprobarea unor noi tarife la energia electrică.

Ministerul Economiei consideră că reieşind din ultimele evoluţii social-economice şi politice din regiune şi ţară, cerinţele de ajustarea a tarifelor la energia electrică şi gazele naturale  parţial sunt justificate. Dar argumentările pentru aceste ajustări sunt unilaterale, bazate pe promovarea intereselor corporative ale întreprinderilor, fără a lua în consideraţie toţi factorii macro- şi micro- economici, care influenţează asupra proceselor politico-economice din regiune şi ţară.

Pentru depăşirea situaţiei create, Ministerul Economiei desfăşoară consultări cu toţi partenerii pentru elaborarea unor măsuri eficiente de depăşire a situaţiei din sectorul energetic, ţinând cont atât de interesele cetăţenilor, cât şi a agenţilor economici. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite