„Cetăţeanul” va educa tinerii din Transnistria în spirit patriotic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Tiraspol, neconstituţionale şi nerecunoscute la nivel internaţional, s-au apucat în serios de educarea tinerei generaţii de peste Nistru în spiritul patriotismului. Aşa-zisul minister al educaţiei din Transnistria a elaborat un program al manifestărilor, numit „Cetăţeanul”, care prevede principalele priorităţi ale regiunii secesioniste în domeniul tineretului pentru anii 2014-2020.

Presa de la Tiraspol scrie că proiectul „Cetăţeanul” include 14 manifestări care trasează principalele direcţii pentru educarea patriotico-cetăţenească a tinerei generaţii. Realizarea lor va contribui la dezvoltarea lor de mai departe, la actualizarea sistemului de educaţie şi la formarea conştiinţei patriotice. Cel puţin, aşa susţin autorii acestei concepţii.

Programul mai prevede şi evenimente anuale, în acelaşi scop – educarea în stilul patriotismului cetăţenesc. Este vorba de Festivalul republican „Tânărul patriot al Transnistriei”, Festivalul republican „Tânărul inspector de patrulare”, Spartachiada republicană (întrecerile pentru aplicaţii militare şi alte tipuri de sport tehnic, cu ocazia Zilei Victoriei), Festivalul republican „Noi suntem fideli acestei memorii”, Concursul republican „Cunoaşte Constituţia ţării tale” şi altele.

De asemenea, potrivit programului „Cetăţeanul”, începând cu anul 2015, o dată la cinci ani, ar putea să fie organizat un marş militar-patriotic cu genericul „Generaţia – NOI!”, pentru studenţii din învăţământul profesional. 

Totodată, în anii 2016, 2018 şi 2020, va fi organizat Festivalul republican pentru studenţii creativi „Primăvara transnistreană”. Iar în anul 2017 urmează să fie răsplătite eforturile celor care le va cultiva copiilor educaţia patriotică, în cadrul unui concurs pentru tinerii pedagogi, la fel republican, numit „Creştem patrioţii Transnitriei”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite