Cele patru afaceri şi o datorie ale şefului Vămii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Baliţchi a primit anul trecut gradul de general pentru că "aşa prevede legislaţia" FOTO customs.gov.md
Tudor Baliţchi a primit anul trecut gradul de general pentru că "aşa prevede legislaţia" FOTO customs.gov.md

Tudor Baliţchi, director general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova deţine cote în capitalul a patru firme din ţară, arată declaraţia pe venit pentru anul 2012

Din declaraţia cu privire la venituri şi proprietate pentru anul 2012, publicată pe pagina WEB a Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) rezultă că Tudor Baliţchi deţine cote de 50% la firma Doruşa-Lux, de 33,33% la Vademecum, de 30% la schimbul valutar Euro-Schimb la care este partener de afaceri cu Eduard Bănăruc, dar şi un pachet de 10% la compania Lanteon-Lux.

La ultima firmă era partener de afaceri cu Corina Bodiu, şef de direcţie la Agenţia pentru Reglementare în Comunicaţii, tot ea soţia secretarului general al Guvernului.

Din document rezultă că acesta nu a avut în 2012 nici-un beneficiu de la cele patru afaceri.

Directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova a declarat că a obţinut în anul 2012 un venit de 148.521 de lei la locul de muncă în scădere cu circa 3.000 de lei faţă de anul 2011.

Şeful Vămii mai deţine un apartament de 62 metri pătraţi în Chişinău, estimat la 347.000 lei, o debara de 1,7 metri pătraţi cu o valoare de1.500 lei, un lot de pământ pomicol în Vadul lui Vodă estimat la peste 20.000 de lei şi o grădină cumpărată anul trecut cu 20.000 de lei. 

Din document rezultă că Tudor Baliţchi are de recuperat încă din februarie 2009 o datorie de 370.000 de lei de la compania Fame-CV Construction SRL, aflată în insolvabilitate.

Extras din declaraţia pe venituri şi proprietate a lui Tudor Baliţchi

Declaratia pe venit a lui Tudor Balitchi
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite