Cele mai gustoase rețete din legume apar miercuri, 16 mai, împreună cu „Adevărul Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce putem mânca sănătos primăvara, vara, toamna şi iarna? Volumul „Preparate din legume", editat de Adevărul Holding şi distribuit miercuri, 16 mai, în colecţia „Delicii în bucătărie", ne prezintă tehnici inedite de preparare ale legumelor.

În carte vom regăsi reţete de chec cu sparanghel în crustă crocantă, de rulouri cu dovleac şi telemea de vacă, de plăcintă cu hribi şi caş sărat, de focaccine de cartofi cu legume. De asemenea, vom afla cum se prepară tarta cu andive şi praz, cea cu anghinare şi păstrăv afumat, ruloul cu legume şi brânză, coşuleţele din foietaj cu legume. Alte tarte delicioase sunt cele cu legume de iarnă cu spanac şi piure de morcovi, cu broccoli şi cod sărat.

Volumul „Preparate din legume" ne tentează şi cu ştrudelul cu brânză şi roşii, cu dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi, cu crochetele de dovleac cu mijlocul moale, cu vafe din brânză cu legume şi sos bechamel cu brie. De asemenea, ne sunt furnizate reţetele de bocconcini de pui şi legume, de chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi de ciuperci şi frigăruile din crochete de cartofi şi varză.

Multiple posibilităţi

Cultivarea în sere a fructelor şi a legumelor a anulat, de fapt, tradiţionala lor dependenţă de anotimpuri, ceea ce are totuşi, pe lângă avantaje, şi dezavantaje: legumele care nu ajung la maturitate pe cale naturală au mai puţin gust, pulpa este mai apoasă şi, mai ales, au o concentraţie crescută de substanţe chimice (în special fertilizatori) absorbite din pământul în care sunt cultivate. Consumul legumelor de sezon nu este doar o alegere calitativă: respectarea ritmului naturii înseamnă, înainte de toate, deprinderea unor obiceiuri ce duc la menţinerea sănătăţii noastre. Roşiile sunt printre cele mai utilizate legume în bucătărie, în special datorită multiplelor posibilităţi de preparare.

70 de reţete

Fiecare dintre cele 13 volume ale colecţiei „Delicii în bucătărie", distribuite cu „Adevărul", include 70 de reţete ilustrate, inspirate fie din bucătăria românească, fie din cea europeană. „Delicii în bucătărie" se diferenţiază net de toate celelalte produse similare existente pe piaţă. Unul dintre atuuri este calitatea editorială deosebită, cărţile fiind realizate în Italia, cu o hârtie specială şi o excelentă grafică a paginilor, integral color. Ilustraţiile atrăgătoare vor detalia pas cu pas modul de realizare a reţetelor propuse.

Noul volum „Delicii în bucătărie. Preparate din legume“ apare miercuri, 16 mai, împreună cu „Adevărul Moldova“, la prețul special de numai 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din Republica Moldova.

Dacă vrei să-ți faci un abonament la ziarul la „Adevărul Moldova" împreună cu Colecția de carte preferată, o poți face atât prin distribuitorii noștri, cât și direct, la redacția ziarului nostru. Te așteptăm!

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite