Cazul răpirii poliţistului din Floreşti. Platforma DA cere demisia ministrului de Interne şi a directorului SIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Platforma Demnitate şi Adevăr cere convocarea de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate, ca să ofere o informare publică autorizată din partea instituţiilor vizate în cazul de răpire a unui angajat al Inspectoratului de Poliţie Floreşti de structurile de forţă transnistrene. În legătură cu acest caz, Platforma DA cere demisia imediată a ministrului de interne, Pavel Voicu, şi a directorului SIS, Alexandru Esaulenco, transmite IPN.

„În caz contrar, fracţiunea parlamentară a Platformei DA are mandat deplin să ceară convocarea de urgenţă a Biroului permanent al Parlamentului şi a şedinţei legislativului în vederea examinării moţiunii împotriva ministrului afacerilor interne şi a votului de neîncredere acordat SIS”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, lipsa de reacţie a Ministerului Afacerilor Interne şi a ministrului, a directorului SIS, şi mai ales a preşedintelui ţării, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Suprem de Securitate al statului, într-o chestiune de securitate naţională şi personală a cetăţenilor Republicii Moldova, demonstrează că instituţiile abilitate ale statului sunt lipsite de autoritate şi complet nefuncţionale.

„Ceea ce se întâmplă acum este o urmare a politicii promovate de preşedintele actual al Republicii Moldova, Igor Dodon, şi a instituţiilor pe care le coordonează”, a spus vicepreşedintele Platformei DA, Chiril Moţpan. Acesta a mai menţionat că, într-un stat de drept, asemenea situaţii nu ar fi fost posibile, iar Igor Dodon „a dus şi continuă să ducă o politică proastă în raport cu Transnistria, cu politicile sale de deznaţionalizare şi federalizare a Republicii Moldova”.

Un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti a fost răpit în această dimineaţă, 7 octombrie, din curtea casei, în oraşul Camenca din regiunea transnistreană. Procuratura Generală anunţă despre iniţierea unui dosar penal „pe faptul răpirii unei persoane şi uzurpare de calităţi oficiale de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei rmn”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite