Cât a câştigat bugetul Republicii Moldova de la importul automobilului Rolls-Royce de către Renato Usatâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schmidt Premium Cars, dealerul Rolls Royce din Munchen şi parte a Automobile Bavaria Group, deţinut de omul de afaceri român Michael Schmidt, a livrat în Republica Moldova la sfârşitul anului trecut un Rolls-Royce Wraith, al cărui preţ porneşte de la 300.000 de euro.

Proprietarul automobilului de lux este omul de afaceri Renato Usatâi, care a precizat că a plătit în bugetul de stat circa 430.000 de lei (circa 23.000 de euro) sub formă de taxe la import şi înmatriculare.

"Dacă îl importam în acest an atunci plăteam mult mai puţin, pentru că de la 1 ianuarie 2014, parlamentul a redus taxele de import la automobilele de lux“, a declarat Usatâi.

Spre deosebire de Republica Moldova în Rusia sau România taxele la importul automobilelor de lux sunt mult mai mari. În cazul acestui model, în România numai TVA-ul este de 72.000 de euro, iar timbrul de mediu ar costa 2.000 de euro, în timp ce o acciză ar costa 3.000 de euro deoarece are motor de peste 3,0 litri.

Wraith este cel mai nou model al celor de la Rolls Royce şi a fost lansat în primăvara anului trecut în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acesta are la bază platforma tehnică a limuzinei Ghost, dar modificată pentru a oferi un mai mare accent pe sportivitate.

Maşina dispune de un motor supraalimentat de 6,6 litri şi 633 CP ce permite automobilului de 2,4 tone să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde, fiind chiar mai rapid decât un BMW M5.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite