Captură record de heroină în Republica Moldova. Oamenii legii au confiscat peste 230 kilograme de droguri ce urmau să ajungă în UE

0
0
FOTO simbol
FOTO simbol

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a anunţat miercuri, 23 iunie, că a confiscat o cantitate record de heroină - peste 230 kilograme, ce urmau să ajungă în Uniunea Europeană. Cinci indivizi, doi cetăţeni turci şi trei moldoveni, au fost reţinuţi şi arestaţi pentru 30 de zile.

Persoanele reţinute riscă până la 15 ani de închisoare pentru contrabandă de droguri.

Capul grupării criminale, formate din cinci persoane, este un cetăţean turc, care a venit în Republica Moldova în vara anului 2020, după care a deschis două firme specializate în import de materiale de construcţie, prin intermediul cărora transporta şi heroina. Conform procurorilor, capul grupării a acţionat extrem de prudent şi independent, implicând un număr minim e complici care ar şti despre activitatea sa.

Potrivit procurorilor, drogurile erau camuflate în cărămizi, care erau aduse pe cale maritimă din Iran, tranzitând Rusia şi Ucraina. Procurorii susţin că liderul grupării criminale s-a închis într-un depozit şi a spart de unul singur toate cărămizile, peste 1.000, de unde a extras drogurile.

Procurorii au iniţiat reţinerile şi percheziţiile vineri, 18 iunie, când TIR-ul încărcat cu droguri şi-a schimbat direcţia spre regiunea transnistreană.

Activitatea grupului criminal a fost investigată din decembrie 2020, în colaborare cu organele de drept din Ucraina.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite