Capitolele de educaţie sexuală din cărţile „Enciclopedia medicală a familiei“ Larousse donate de România au stârnit reacţii adverse printre unele ONG-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Enciclopedia medicală a familiei“ Larousse
„Enciclopedia medicală a familiei“ Larousse

Mai mulţi reprezentanţi de organizaţii religioase şi de tineret din Chişinău şi din UTA Găgăuzia interpretează capitolele ce abordează orgasmul feminin, homosexualitatea şi utilizarea prezervativului drept propagandă sexuală.

O parte din cărţile donate de România, vara trecută, Republicii Moldova au stârnit valuri de nemulţumiri din partea unor ONG-uri locale. Este vorba de volumul secund din „Viaţa sexuală“ a „Enciclopediei medicale a familiei“ Larousse tipărit de Editura Adevărul, care tratează subiecte ce ţin de relaţiile intime dintre persoanele de acelaşi sex.

Reprezentanţii „Pro Ortodoxia“, ai Mişcării de tineret „Ileri“, ai Asociaţiei „Guvernul tinerilor din Găgăuzia“ şi juristul Asociaţiei „Pentru educaţie creştină“, Alexandru Pârlog, susţin că această parte a cărţii „Viaţa sexuală“ trebuie retrasă din Moldova.

Ei îşi argumentează poziţia prin faptul că temele „orgasmul la femeie”, „homosexualitatea”, „utilizarea prezervativului” se face propagandă sexuală, se încearcă pervertirea tinerilor şi că părinţii sunt cei care decid cum să-şi educe copiii cu privire la viaţa intimă, statul încalcându-le astfel drepturile.

În replică, ofiţerul de presă al Ministerului Educaţiei, Violina Lavric, a spus că instituţia pe care o reprezintă a fost responsabilă numai de primirea şi distribuirea cărţilor în biblitecile din ţară. Totodată, în comunicatul emis de minister apare precizat faptul că temele au fost abordate de autori celebri şi că majoritatea titlurilor se regăsesc în programele şcolare la literatura română şi cea universală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite