Candu, despre rezoluţia congresmanilor americani în care este vizat: Este opera unei companii de lobby angajate de Andrei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speakerul Parlamentului, Andrian Candu, a comentat rezoluţia congresmanilor americani Randy Weber şi Trent Franks din 27 septembrie, în care este vizat atât el, cât şi prim-vicepreşedintele PD, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Andrian Candu spune că rezoluţia despre furtul bancar din Moldova introdusă în Congresul SUA ar avea puţine şanse să fie adoptată fie măcar în comisiile Congresului.

Conform textului rezoluţiei, citit de la tribuna Congresului de Randy Weber, se prevede că în cazul în care este constatată implicarea lui Andrian Candu, Vlad Plahotniuc, Alexandru Jizdan, Mihai Poalelungi, Eduard Harunjen, Viorel Chetraru, Vladimir Cebotari şi Viorel Morari în jaful bancar din Republica Moldova, aceştia vor fi supuşi unor sancţiuni internaţionale, precum blocarea conturilor sau îngheţarea activelor.

„Autorii proiectului de rezoluţie par să nu înţeleagă şi să nu cunoască cu adevărat dosarul Moldovei”, a declarat Candu pentru europalibera.org

De asemenea, şeful Legislativului de la Chişinău afirmă că introducerea rezoluţiei în Congres este opera unei firme de lobby angajată de preşedintele PPDA, Andrei Năstase, care vrea să obţină avantaje înainte de alegeri.

„Încearcă numai să aducă aici la Washington războiul pe care îl poartă în Moldova”, a conchis speakerul.

Lui Candu i-a fost amintit faptul că şi PD a angajat o firmă de lobby contra sumei de 600.000 de euro.

Acesta însă susţine că aceşti lobbişti au fost angajaţi ca să menţină Moldova în vizorul Statelor Unite, să promoveze o altă rezoluţie mai bine informată despre Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite