Când se vor ieftini benzina şi motorina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul unui litru de benzină în Moldova este mai ieftin ca în UE
Preţul unui litru de benzină în Moldova este mai ieftin ca în UE

În următoarele zile preţul carburanţilor ar putea să se reducă şi pe piaţa Republicii Moldova cu circa 40 de bani pentru un litru. Motivul este scăderea cotaţiilor la petrol şi derivatele sale la bursele internaţionale

Reprezentanţii mai multor companii petroliere susţin că în cel mai scurt timp ar putea opera o reducere a preţului benzinei şi motorinei, în medie cu circa 40 de bani pentru un litru, s-au cu 2-3%.
Astfel benzina A 95 ar putea costa circa 17,25 lei pentru un litru, iar motorina - 16,15 de lei.

În ultimele cinci zile preţul petrolului marca Brent la bursele internaţionale a coborât de la 110 dolari pentru un baril la 105,6 dolari. În ultimele patru săptămâni cotaţia petrolului a scăzut treptat de la nivelul maxim din 11 octombrie de 115,9 dolari pentru un baril la 104,8 dolari, cât s-a înregistra astăzi la ora 11.00.
Ultima modificare de preţ a avut la finele lunii septembrie, când tariful a crescut cu 50-60 de bani. În consecinţă costul carburanţilor a ajuns la un nivel-record în istoria Republicii Moldova.

Vestea proastă este că de la 1 ianuarie 2013 costul carburanţilor va creşte din nou ca urmare a majorării taxelor şi accizelor la importul de produse petroliere.

Piaţa petrolieră din Republica Moldova, la cheremul monopoliştilor

Scandal la Guvern din cauza legii produselor petroliere

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite