Când ar putea fi redeschise grădiniţele din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a anunţat că grădiniţele din Republica Moldova ar putea fi deschise la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, însă nici acest lucru nu este sigur. Preşedintele susţine că problema constă în faptul că există un număr mare de persoane infectate din sistemul educaţional. În acest sens, el a accentuat că „nu avem dreptul să riscăm cu sănătatea copiilor”.

Igor Dodon a afirmat, în cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”, că doar în Chişinău sunt între 120-140 de persoane din sistemul educaţiei care au fost depistate pozitiv cu COVID-19.

„Imaginaţi-vă că noi masiv deschidem şcolile şi grădiniţile. Doamne fereşte, dacă într-o şcoală sau grădiniţă avem infectarea masivă a copiilor”, a menţionat Dodon, adăugând că „tot ce ţine de domeniul educaţiei va fi o abordare separată”.

În cazul şcolilor, Igor Dodon a precizat că cel mai probabil scenariu este că elevii vor reveni la studii din 1 septembrie. „Examene nu vor fi, cu excepţia Bacalaureatului. Va fi media anuală. Cu Bacalaureatele vom lua o decizie în timpul apropiat”, a mai spus Dodon.

Amintim că peste 70 de copii sunt internaţi în spitale cu COVID-19. Până la ora actuală, au fost înregistrate 2.926 cazuri de COVID-19 în R. Moldova, dintre care 82 de decese. Cinci decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în cincisprezece cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. În total, au fost vindecate 755 de persoane, iar 214 de pacienţi se află în stare gravă.

Bilanţul total al lucrătorilor medicali infectaţi cu COVID-19 în R. Moldova este de 762, printre care: medici - 203, asistenţi medicali - 274, felceri - 47, paramedici - 1, farmacişti - 13, personal auxiliar - 224 persoane.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 au fost raportate în Chişinău - 846, Ştefan Vodă - 232, Tiraspol - 204, Glodeni - 168, Făleşti - 118, Edineţ - 122, Căuşeni - 96, Orhei - 91, Cahul - 85, Slobozia - 55, Hânceşti - 51, Ialoveni - 56,  Bălţi - 52, Străşeni 42, Taraclia - 42 etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite