Brandul „Vinul Moldovei”, clasat de americani în topuri internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brandul de ţară „Vinul Moldovei” a cucerit presa din Statele Unite ale Americii. Revista americană „The Drinks Business” a clasat vinul „Malbec” roşu sec din 2011 în top 10 al celor mai bune vinuri din lume.

Autorul articolului, Dennis Sodomka, s-a arătat impresionat de istoria milenară a tradiţiei vinurilor în Republica Moldova, dar şi de aromele care pot fi savurate în fiecare pahar. „Nu am gustat niciodată un vin din Republica Moldova, de fapt a trebuit să caut pe hartă unde se află această ţară. M-a impresionat. Vinul este unul potrivit pentru a fi savurat pe timp de vară şi străluceşte alături de bucate” a afirmat Denis Sodomka.

„Suntem foarte mândri că „Vinul Moldovei” se bucură de atenţia mass-media internaţionale. Acesta este un indicator că acţiunile noastre de promovare pe plan extern se desfăşoară în direcţia corectă”, a declarat Dumitru Munteanu, director al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova.

De asemenea, alte vinuri moldoveneşti sunt apreciate în Statele Unite ale Americii, fapt confirmat prin mai multe articole din presa americană.

În „The Daily Meal”, jurnalistul Roger Morris plasează „Vinul Moldovei” într-un top al 21 de vinuri din lume consumate în sezonul estival, recomandate pentru raportul preţ-calitate. În top se regăsesc vinuri produse în SUA, Franţa, Uruguay şi alte state.

Pe „journalnow.com”, despre vinul Moldovei se scrie ca fiind alegerea săptămânii în cadrul unei rubrici specializate. Michael Hatings recunoaşte că vinurile noastre nu sunt foarte populare în SUA, însă consideră că are mari şanse să devină notoriu şi îl numeşte „o alternativă” pentru unele sorturi produse în Italia.

În „floridaweekly.com”, Jerry Grienfield găseşte vinul Moldovei ca fiind „fascinant”. Jurnalistul american se arată impresionat de combinaţia reuşită de struguri, arome florale şi de fructe, pe care au realizat-o vinificatorii autohtoni în producerea vinului.

Pe blogul specializat wine.about.com, expertul american Stacy Slinkard recomandă vinul produs în Republica Moldova din struguri Sauvignon Blanc, precizând că „este un vin intrigant de la început până la sfârşit” datorită aromelor florale şi de citrice dulci. Aceasta face ca vinul Moldovei să devină „A wine to remember” (Un vin de care să-ţi aduci aminte - n.r.).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite