BNM a desemnat un administrator temporar la BC „Moldindconbank”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei l-a desemnat pe Sorin Andrei, cetăţean al României, în calitate de administrator temporar cu competenţe ale Consiliului BC „Moldindcondbank” S.A., transmite IPN.

Decizia a fost luată după ce lui Nicolae Dorin, care este preşedinte al Asociaţiei Băncilor din Moldova, i-a expirat mandatul, iar termenul pe care i l-a acordat această organizaţie pentru cumularea funcţiei de administrator temporar nu a putut fi prelungit.

Potrivit BNM, Sorin Andrei are o bogată experienţă în domeniul financiar-bancar, activând anterior în calitate de director executiv de sucursală, director regional-corporate în Banca Comercială Română, vicepreşedinte şi preşedinte al Comitetului Director al BCR Chişinău S.A.

Administratorii temporari au fost numiţi în cadrul regimului de intervenţie timpurie la BC „Moldindconbank”. Acesta a fost aplicat ca urmare a stabilirii de către BNM, la 20 octombrie anul trecut, a activităţii concertate a unui grup de persoane ce deţinea o cotă substanţială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89%, fără permisiunea Băncii Naţionale.

BNM informează că BC „Moldindcondbank” activează în regim normal şi prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operaţiunile cu depozitele, de creditare şi decontări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite