Biserica din faţa Kentford ar fi o necropolă pentru milionari. Vladimir Russu: „Minciuni şi PR negru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa ar urma să arate biserica din scuarul Kentford. Proiectul va fi pus şi la dispoziţia cetăţenilor pentru a-şi expune părerea
Aşa ar urma să arate biserica din scuarul Kentford. Proiectul va fi pus şi la dispoziţia cetăţenilor pentru a-şi expune părerea

Locaşul care urmează să fie construit în faţa centrului de afaceri Kentford va fi, de fapt, „un cimitir de lux", scrie ziarul Timpul. Potrivit publicaţiei, la demisolul bisericii private se vor afla cavouri pentru milionari. De cealaltă parte, ctitorul viitoarei biserici, Vladimir Russu, neagă această informaţie.

Timpul publică astăzi câteva schiţe de proiect care ar demonstra că sub biserică vor fi amplasate 36 de cavouri familiale, cu o capacitate de 12 persoane, în total aici urmând să fie înhumate 432 de persoane. Fără a face referire la vreo sursă, publicaţia scrie că un loc de veci aici ar costa 10.000 de euro, un cavou - între 120.000 şi 150.000, iar tot complexul de morminte ar aduce un profit de 4-5 milioane de euro.

Zonă verde sacrificată pentru a înălţa o biserică „privată"

Protest spontan în scuarul din fața Kentford

De cealaltă parte, omul de afaceri Vladimir Russu, cel care a luat în arendă terenul, neagă informaţiile. El susţine că în presă a ajuns doar unul din cele patru proiecte ale viitoarei catedrale, iar în varianta finală nu există cavouri. „După ce ne-am consultat cu Mitropolia Moldovei, am schimbat arhitectura bisericii. Am renunţat la cripte, însă ctitorii vor avea în interior capele familiale, nişte încăperi separate, unde-şi vor petrece anumite ritualuri", ne-a spus preşedintele Accent Group, precizând că există deja doritori să contribuie la construcţia locaşului de cult.

„Se scriu tot felul de erezii. Nu m-aş mira să apară informaţii că aici va fi contruit un bordel sau o pistă de aterizare pentru nave spaţiale. Ştim de unde vine acest val de PR negru, plătit de altfel cu bani puţini, însă, deocamdată, nu voi da nume", a adăugat businessmanul.

Construcţia bisericii din scuarul Kentford a fost suspendată

Află cine e omul de afaceri care construieşte biserică la Kentford şi ce planuri are

Primarul Capitalei nu vede nicio problemă în faptul ca aici să fie amenajată o necropolă, aşa cum s-a făcut timp de sute de ani în catedrale din Paris, Bruxelles sau Köln. „Înseamnă că toţi ctitorii au făcut business şi trebuie exhumaţi şi băgaţi în cimitire?! De ce unora li s-a permis, iar altora nu li se permite? Mă doare şi nu înţeleg", a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit edilului, săptămâna aceasta, la Pretura sectorului Buiucani, vor fi organizate dezbateri pe marginea acestui subiect.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri