Bilete gratuite de tabără pentru copiii din familiile defavorizate din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Aproape 19.000 de copii din Chişinău se vor putea odihni în acest sezon estival în taberele din gestiunea municipalităţii sau în cele contractate de autorităţile locale. 15% din biletele la tabere le sunt oferite gratuit copiilor din familii defavorizate.

Solicitată de IPN, şefa adjunctă a Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Valentina Cujbă, a îndemnat familiile defavorizate să se adreseze la administraţia şcolară pentru a solicita bilete gratuite şi să prezinte setul de acte necesare. Beneficiari de bilete gratuite pot deveni elevii cu cerinţe educaţionale speciale, cei care provin din familii în dificultate, monoparentale, părinţii cărora au grad de invaliditate etc. De asemenea, vor merge la tabără gratuit elevii care au înregistrat performanţe deosebite pe parcursul anului.

Valentina Cujbă a menţionat că de-a lungul timpului s-a demonstrat că nu sunt împărţite toate biletele acordate gratuit. Din aceste considerente, s-a decis reducerea proporţiei acestora de 20% la 15% pentru anul 2016.

Taberele cu sejur de zi deja şi-au încheiat activitatea. Anul acesta aici s-au odihnit aproape 30 de mii de copii. În continuare activează taberele cu regim neîntrerupt, care vor primi elevi până la sfârşitul verii. Părinţii achită doar 20% din cost, urmând ca celelalte cheltuieli să fie suportate de municipalitate. Astfel, preţul achitat de părinţi pentru odihna unui copil variază între 250 şi 289 de lei.

În total, pentru organizarea odihnei de vară în sezonul estival 2016 Consiliul municipal Chişinău a alocat peste 25 de milioane de lei, iar suplimentar pentru pregătirea taberelor a fost alocată suma de peste 3 milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite