Biatlonista din Moldova, Irina Cozonac, penultima la Jocurile Olimpice ale juniorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biatlonista de 18 ani din Chişinău a terminat prima probă pe locul 46 în cursa de sprint. Schioara susţine că nici nu ne puteam aştepta la mai mult de vreme ce a început a schia doar cu o lună în urmă.

La un an şi jumătate după inaugurarea primei ediţii a Olimpiadei de vară pentru juniori din Singapore, Comitetul Internaţional Olimpic a organizat şi ediţia inaugurală a competiţiei similare de iarnă, care are loc în perioada 13-22 ianuarie, la Innsbruck (Austria).

Printre cei peste 1.000 de sportivi din 70 de ţări este şi o fată din ţara noastră, biatlonista Irina Cozonac. Ea este pregătită pentru această competiţie de către cuplul de antrenori Petru şi Nadejda Bria, iar cursa austriacă este prima provocare competiţională.

În prima probă din cele două la care a participat, moldoveanca a avut o prestaţie modestă. La cursa de sprint pe distanţa de şase kilometri, ea a înregistrat timpul de 25 minute şi 17,2 sutimi secundă, ocupând locul 46 din 48 de participante. Campioana olimpică la această probă, nemţoica Franziska Preuss, a ajuns la finiş cu aproape opt minute mai devreme. Ea a fost urmată de Galina Vişnevskaia (Kazahstan) şi Uliana Kaişeva (Rusia). În a doua cursă, Irina a abandonat competiţia, după ce a ratat de trei ori ţinta.

DERANJATĂ DE APRECIERILE PRESEI

„Am urcat prima dată pe schiuri acum o lună şi am întrecut o letoniană care face biatlon de patru ani. Fireşte, după doar câteva antrenamente este complicat să obţii un rezultat remarcabil la o competiţie de anvergură", a mărturisit tânăra. Schioarea a acuzat presa că o compromite şi a spus că mai mult e apreciată de antrenorii străini decât de jurnaliştii din Moldova.

„Nu este etic din partea unui tânăr sportiv care se respectă să recurgă la asemenea gesturi. Trebuie să înţeleagă că dacă nu ar fi presa, ar rămâne în anonimat", conchide jurnalistul Efim Josanu, fost preşedinte al Federaţiei sporturilor de iarnă.

Nu e cazul ca atleţii să fie supăraţi, fiindcă jurnaliştii sunt în drept să condamne rezultatele slabe

Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic

Două medalii la Olimpiada de vară a juniorilor

În august 2010, forul internaţional olimpic a organizat prima ediţie a Jocurilor de vară pentru juniori, găzduite de Singapore. Selecţionata Republicii Moldova s-a deplasat în Asia cu un lot din 12 sportivi și a revenit acasă cu două medalii. La turneul de lupte feminine eleva Liceului republican sportiv Iulia Leurdă a devenit vicecampioană, iar în concursul de box bălţeanul Danil Svareşciuc a urcat pe treapta a treia a podiumului. Alţi doi sportivi au obţinut locul cinci pe arenele competiţiei. Este vorba despre atleta Doina Cravcenco şi arcaşa Alexandra Mârcă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite