Belarus nu se va alătura restricţiilor impuse Moldovei de Federaţia Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Miasnikovici şi Nicolae Timofti s-au întânit la Ankara FOTO: Preşedinţia Moldovei
Mihail Miasnikovici şi Nicolae Timofti s-au întânit la Ankara FOTO: Preşedinţia Moldovei

Belarus nu planifică să modifice regimul actual de cooperare comercială cu Republica Moldova. Asigurarea vine de la premierul belarus Mihail Miasnikovici, care a avut o întrevedere cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti. Asta deşi Belarus face parte din Uniunea Vamală, alături de Rusia şi Kazahstan.

Nicolae Timofti a efectuat ieri o vizită de o zi în Turcia, unde a participat la ceremonia de învestire în funcţie a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. În prima parte a zilei, şeful statului a avut o întrevedere la Ankara cu primul ministru din Belarus, Mihail Miasnikovici.

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, cei doi oficiali au discutat despre relaţiile politice, economice şi culturale dintre cele două ţări, precum şi despre situaţia regională. Nicolae Timofti a spus că Republica Moldova este recunoscătoare autorităţilor bieloruse pentru poziţia lor de menţinere şi de impulsionare a schimburilor comerciale bilaterale, în situaţia în care ţara a fost nevoită să-şi reducă substanţial exporturile către Federaţia Rusă.

Mihail Miasnikovici a declarat că ţara sa nu va modifica regimul de cooperare comercială cu Republica Moldova. Mai mult, premierul a susţinut că există potenţial pentru intensificarea raporturilor comerciale şi a propus înfiinţarea unor întreprinderi mixte ce ar funcţiona în beneficiul ambelor părţi.

Nicolae Timofti şi Mihail Miasnikovici au discutat şi despre preconizata vizită în Republica Moldova, la sfârşitul lunii septembrie, a preşedintelui Alexandr Lukaşenko. Cei doi oficiali au consimţit că această vizită va conduce la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor moldo-bieloruse.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite