Başcanul Găgăuziei: „M-a cutremurat noutatea despre moartea consilierului. Mi-a fost prieten“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful filialei Unibank de la Ceadâr-Lunga este oficial învinuit de procurori de asasinarea consilierului local Serghei Ganev.

Alexandr Ghenov (33 de ani) a fost dat în urmărire generală după ce a fugit în Rusia împreună cu familia sa. Bărbatul este acuzat că l-a ucis pe alesului local din Ceadâr-Lunga, Serghei Ganev (32 de ani), care avea mai multe afaceri în oraş şi care a fost găsit mort la 7 mai într-o pădure, la circa 12 kilometri de oraș. În absența suspectului, magistraţii au emis pe numele acestuia un mandat de arest pentru 30 de zile. „Cei doi erau amici, mai ales că Ceadâr-Lunga este o localitate mică şi aici toţi se cunosc", ne-a spus procurorul Ivan Bancov.

Pe 1 mai, când a dispărut de acasă, într-o zi de odihnă, consilierul a extras din filiala Unibank de la Ceadâr-Lunga 200.000 de dolari. Oamenii legii bănuiesc că banii și sunt motivul pentru care acesta a fost ucis. Potrivit procurorului Bancov, la scurt timp, şeful filialei a sustras din banca la care lucra circa patru milioane de lei, după care a părăsit ţara împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi. O plângere în acest sens a fost depusă de administraţia Unibank încă marţi. Şefii de la bancă s-au mai plâns că lipseşte şi maşina de model Dacia Logan în care suspectul ar fi încărcat cele patru milioane de lei. Totuşi, Ghenov a ajuns în Rusia cu maşina sa de model Lexus. 

Potrivit experţilor economici, o astfel de sumă cash ar fi încăput într-o geantă mare, cu care bancherul n-ar fi putut trece neobservat prin vamă. În mod normal, el ar fi avut nevoie de permisiunea Băncii Naţionale a Moldovei pentru a scoate atâția bani din țară. Mai mult, Alexandr Ghenov ar fi trebuit să solicite și aprobarea conducerii Unibank de la Chişinău pentru a ridica numerarul, iar în caz contrar ar fi încălcat regulile interne. Solicitat de „Adevărul", vicepreşedintele Unibank, Ghenadie Cernei, a declarat că instituţia va comenta cazul abia astăzi.

BAŞCANUL, ÎNDURERAT

Guvernatorul Găgăuziei, Mihail Formuzal, l-a cunoscut atât pe învinuit, cât şi pe victimă. „Pot să afirm că Serghei Ganev mi-a fost un bun prieten, deşi era mai tânăr decât mine. Nu am decât cuvinte de laudă pentru el. M-a cutremurat noutatea despre moartea lui. Acum îmi fac griji pentru cei doi copii ai săi, care au rămas fără tată", ne-a spus başcanul. În același timp, Mihail Formuzal a refuzat să comenteze implicarea lui Alexandr Ghenov în acest caz, dar a precizat că urmăreşte îndeaproape mersul anchetei.

Ganev mi-a fost prieten, deşi era mai tânăr ca mine. Am doar cuvinte de laudă pentru el.
Mihail Formuzal, Başcan

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite