Barometrul fericirii în Moldova: Fiecare al treilea moldovean se declară cetăţean fericit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Puţin peste 36% din respondenţii unui sondaj realizat de compania Focus Consulting se declară cetăţeni fericiţi. Alţi 24% susţin că mai degrabă sunt fericiţi, iar 16% se declară nefericiţi. 9,42% din intervievaţi au declarat că sunt aproape nefericiţi, alţi 14% nu au răspuns la întrebarea dacă se consideră fericiţi. Sondajul mai arată că cei mai mulţi respondenţi care s-au declarat fericiţi sunt din UTA Găgăuzia, transmite IPN.

Cercetarea arată că cei mai fericiţi s-au declarat intervievaţii angajaţi în câmpul muncii – 52,88% din numărul total al celor fericiţi. Cu o diferenţă mare, pe locul doi se situează pensionarii, care reprezintă 18,62%. Un procent similar – 18,45% îl constituie şomerii, iar pe ultimul loc – 10,05% s-au situat studenţii.

Regiunea cu cei mai mulţi fericiţi – 59,15% este UTA Găgăuzia, cu o diferenţă mare pe locul doi cu – 37,5% se situează municipiul Chişinău. Pe locul trei se clasează regiunea de nord, fericiţii însumând 28,96%.

Sondajul denotă că între bărbaţii fericiţi şi femeile fericite, proporţia este de 49,92% şi 50,08%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 29 mai-7 iulie, pe un eşantion de două mii de persoane din 139 de localităţi, prin intermediul tehnologiilor informaţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite