BACALAUREAT 2013 Aproape fiecare elev a contestat notele de la examenul de BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma celor 3 zile date pentru contestarea notelor de la examenul de BAC, la centrele de bacalaureat au fost depuse 30.000 de contestaţii sau 28% din numărul total de peste 107.000 de teste individuale.

Cele mai multe lucrări contestate au fost la limba română, matematică şi geografie.

Comisiile de reexamenare vor revedea doar itemii solicitaţi de elevi şi-i vor aprecia conform aceloraşi bareme de corectare. În rezultatul revizuirii lucrării nota nu este micşorată. Nota dată de Comisia Republicană de Examinare a Contestaţiilor este definitivă. În plus, comisiile republicane de examinare a contestaţiilor sunt formate din alţi profesori decât cei din Comisia Republicană de Evaluare. Rezultatele examinării contestaţiilor vor fi anunţate, în centrele de bacalaureat, pe 6 iulie.

Pe 6, 7 şi 8 iulie, elevii  cu note insuficiente vor putea depune  cereri pentru sesiunea de bacalaureat suplimentară,  care  se va desfăşura în perioada 15 -20 iulie. Pentru aceasta, ei vor merge la centrul de bacalaureat şi vor depune o cerere în scris. Cei lucrările cărora au fost anulate vor da tetul abia la anul, iar cei care au primit note negative vor putea recupera în sesiunea suplimentară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite