Avocaţii lui Ilan Şor solicită strămutarea dosarului la o altă instanţă de apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor

Avocaţii lui Ilan Şor solicită ca dosarul de condamnare a fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, să fie strămutat de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanţă de apel. Un demers în acest sens a fost depus la Curtea Supremă de Justiţie, transmite IPN.

Anterior, apărarea lui Ilan Şor a mai solicitat CSJ strămutarea cauzei, însă acest demers a fost respins. Contactat de IPN, avocatul Aureliu Colenco a declarat că s-a decis formularea unui demers nou de strămutare, întrucât, în opinia apărării, există abateri de la legislaţie noi, admise de instanţa de apel de la Cahul.

Chiar şi aşa, apărătorul spune că de când a preluat acest dosar, examinarea acestuia s-a activizat, însă cauza este una complexă. De exemplu, ieri, 7 septembrie, la Curtea de Apel Cahul, pe parcursul întregii zile a avut loc o şedinţă. În cadrul acesteia a fost audiat un martor al acuzării, însă avocatul a refuzat să spună despre cine este vorba. De asemenea, au fost formulate mai multe demersuri, atât din partea acuzatorului, cât şi din partea apărării. Avocatul, la fel, nu a oferit detalii, deoarece acestea încă nu au fost examinate. „La moment nu vă putem divulga prea multe detalii, pentru că sunt chestiuni de procedură penală”, a notat Aureliu Colenco.

Următoarea şedinţă de judecată la Curtea de Apel Cahul a fost planificată pentru data de 14 septembrie, ora 10.30.

În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

În iunie 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Şor a dispărut din spaţiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a ţării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Zilele trecute, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat într-o conferinţă de presă, că procuratura a solicitat Israelului extrădarea lui Ian Şor, însă, potrivit legislaţiei israelene, statul nu extrădează proprii cetăţeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite