Avocat prins în flagrant delict cu 5.000 de euro mită. Banii erau destinaţi pentru a influenţa decizia unui judecator din Cahul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO cna.md
FOTO cna.md

Un avocat a fost prins în flagrant delict în seara zilei de miercuri, 23 mai, de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, având asupra sa 5.000 de euro care au fost primiţi mită. Acesta este bănuit de trafic de influenţă.

În procesul de investigare a faptelor, s-a constatat că apărătorul ar fi pretins şi primit banii, susţinând că poate influenţa un judecător din cadrul Judecătoriei Cahul să emită o decizie favorabilă, non-privativă de libertate sau cu suspendare, în privinţa nepotului denunţătorului, care este inculpat într-un dosar intentat pe circulaţia ilegală a substanţelor narcotice.

Acţiunile avocatului au fost documentate de CNA şi procurori, drept urmare acesta a fost reţinut pentru 72 de ore şi plasat în Izolatorul de urmărire penală al Centrului. În cadrul percheziţiei, bărbatul a predat benevol banii.

Pe marginea faptelor descrise, a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 326 cod penal - trafic de influenţă. 

Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 3.000 la 4.000 unităţi convenţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite