Autorităţile şi-au amintit de poliţistul care aşteaptă eliberarea din închisoarea separatistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Alexandru Ursu a fost băgat pentru 15 ani la închisoare de "autorităţile“ de la Tiraspol
Poliţistul Alexandru Ursu a fost băgat pentru 15 ani la închisoare de "autorităţile“ de la Tiraspol

Venirea la „putere" în autoproclamata republică nistreană a unui nou lider aduce speranţe pentru eliberarea poliţistului Alexandru Ursu din satul Hagimus, raionul Căuşeni, închis în stânga Nistrului încă acum doi ani pentru „escrocherie".

Eugen Carpov, viceprim-ministru pentru Reintegrare, a declarat ieri că sunt şanse pentru eliberarea ofiţerului condamnat de instanţele separatiste la 15 ani de închisoare. „Am întreprins mai multe acţiuni pentru ca acest om să fie eliberat. Am trimis chiar şi mesaje scrise pentru a obţine cât mai multă informaţie despre realităţile existente la moment. Am antrenat toţi partenerii. Misiunea OSCE s-a întâlnit chiar cu acest poliţist pentru a vedea condiţiile în care este deţinut", a declarat Eugen Carpov.

CITEŞTE ŞI Poliţist moldovean uitat de ai săi în temniţele separatiste

„Îmi doresc ca acest lucru să fie adevărat. Am aşteptat prea mult timp ca oficialii moldoveni să intervină ", spune Irina Lozinskaia, femeia care urma să-şi unească soarta cu poliţistul moldovean cu doar câteva luni înainte de condamnare.

Alexandru Ursu (30 de ani) se află de doi ani şi jumătate la penitenciarul din Hlinaia, Grigoriopol, şi riscă să rămână acolo până în 2024. Asta pentru că aşa-zisele organe de drept din stânga Nistrului l-au acuzat de escrocherie, după ce şi-a cumpărat un apartament în Tighina, unde urma să se stabilească împreună cu viitoarea soţie, originară din localitate. Cu toate acestea, el a rămas, oficial, angajatul Ministerului de Interne, care nu s-a autosesizat după ce Ursu a fost închis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite