Au fost redeschise grădiniţele din satele Ratuş şi Ţânţăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ajunul Anului Nou, Ministerul Educaţiei a redeschis grădiniţele din satele Ratuş şi Ţânţăreni, raionul Teleneşti.

„Pentru mine aceasta este o dovadă că, de fapt, cu resurse financiare modeste, dar cu efort comun, atunci când se implică şi Guvernul, şi comunitatea, putem face lucruri foarte frumoase“, a afirmat ministrul Educaţiei, Maia Sandu. „Educaţia timpurie rămâne a fi pentru noi în continuare o prioritate. Trebuie să investim în infrastructură, în mod special, însă la fel de importante sunt şi investiţiile în resursele umane, în cadrele didactice“, a menţionat Maia Sandu.

Pentru renovarea şi dotarea grădiniţei din Ratuş au fost investiţi circa 1,8 milioane de lei, iar pentru cea din Ţânţăreni -  aproape 1,2 milioane de lei, bani oferiţi de proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie“, administraţia publică locală şi oamenii din aceste comunităţi.

În mesajele lor adresate oaspeţilor şi consătenilor, primarul de Ratuş, Tudor Ţurcanu, şi primarul de Ţânţăreni, Dumitru Stoica, au mărturisit odată cu deschiderea grădiniţelor renovate în satele lor „s-a împlinit un vis al copiilor şi al părinţilor“.

Grădiniţele din Ratuş şi Ţânţăreni sunt cea de-a şasea şi a şaptea instituţie preşcolară renovată şi dotată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie“, implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite