Atenţie la vinul în proces de fermentare! Un bărbat din Leova, găsit mort în beci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvatorii atenţionează asupra pericolului fermentării vinului, mai ales în încăperi închise, fără ventilare adecvată. La sfârşitul săptămânii trecute, un bărbat şi-a pierdut viaţa, intoxicându-se cu gazele toxice emanate în urma procesului de fermentare a vinului, iar un alt bărbat a fost transportat la spital, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cazul a avut loc în oraşul Leova. Un bărbat de 58 de ani şi-a pierdut viaţa intoxicat într-un beci unde erau păstrate butoaie cu must. Corpul neînsufleţit al acestuia a fost recuperat de localnici.

Un alt caz a fost înregistrat într-o gospodărie particulară din oraşul Tvardiţa, raionul Taraclia. Proprietarul gospodăriei, în vârstă de 50 de ani, a intrat în beciul casei şi nu a mai reuşit să iasă, intoxicându-se cu dioxid de carbon emanat în urma fermentării vinului. Salvatorii au reuşit să îl scoată în viaţă. Bărbatul a fost transportat de urgentă la spitalul raional.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul dacă acestea nu sunt dotate cu ventilaţie corespunzătoare.

Salvatorii îndeamnă oamenii să anunţe apropiaţii că intenţionează să intre într-o astfel de încăpere. O persoană intoxicată cu dioxid de carbon poate fi salvată dacă este scoasă imediat din mediul toxic la aer curat.

Republica Moldova

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite