Armata Naţională marchează 26 de ani de la fondare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 26 de ani de la fondarea Armatei Naţionale, un grup de militari a primit distincţii de stat din partea preşedintelui Igor Dodon în cadrul unei ceremonii festive organizate astăzi, 30 august. Viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, a mulţumit militarilor pentru modul în care îşi fac datoria faţă de ţară şi a felicitat efectivul Armatei Naţionale cu prilejul împlinirii a  26 de ani de la fondare, transmite IPN.

„Consider că ziua Armatei Naţionale este ziua în care celebrăm patriotismul. Încrederea pe care o au cetăţenii Republicii Moldova în Armată demonstrează că aceasta este purtătoare de valori naţionale şi că populaţia preţuieşte standardele morale şi profesionalismul celor care sunt angajaţi atât în asigurarea apărării ţării, cât şi la executarea unor misiuni umanitare. Apreciez înalt buna organizare şi capacitatea de a reacţiona cu promptitudine de care a dat dovadă efectivul Armatei Naţionale acţionând în sprijinul autorităţilor locale la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din primăvara anului curent”, a spus şeful statului.

Igor Dodon a menţionat că apreciază devotamentul, curajul şi spiritul de sacrificiu al militarilor care execută misiuni de dezamorsare şi nimicire a obiectelor explozive depistate pe teritoriul ţării şi de menţinere a păcii în regiunea transnistreană.

Viceministrul Apărării, Gheorghe Glabura, a menţionat că militarii Armatei Naţionale sunt în drept să afirme că sunt forţa pe care cetăţenii pot conta, lucru demonstrat în primăvara acestui an, când militarii au intervenit la înlăturarea consecinţelor intemperiei din aprilie. „Aveţi recunoştinţa şi celor din Kosovo, Sudan etc. acolo unde aţi fost mesagerii păcii. La mulţi ani, Armata Naţională!”, a mai spus Gheorghe Galbura.

În acelaşi context, viceministrul Apărării a subliniat că militarii Armatei Naţionale merită mai mult, în ceea ce ţine de condiţiile de instruire şi şansele de a participa la exerciţii militare internaţionale alături de alte ţări. „Sper din tot sufletul ca aceste dorinţe să se realizeze”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite