Anul acesta Gas Natural Fenosa a investit în Republica Moldova 166 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul acesta a fost procurat un generator electric mobil. FOTO Adevărul
Anul acesta a fost procurat un generator electric mobil. FOTO Adevărul

În 2012 Gas Natural Fenosa a investit în Republica Moldova 166 de milioane de lei, iar 70% din sumă a mers în infrastructura de distribuţie a energiei electrice, a anunţat astăzi, preşedintele companiei, Silvia Radu.

Pe parcursul anului au fost construite 81 de kilometri de reţele, iar altele 200 de kilometri au fost reabilitate. Potrivit raportului prezentat la conferinţă şi citat de Agenţia Info-prim Neo, au fost schimbate 20 de transformatoare şi au fost reconstruite 300 de staţii de transformare.

De asemenea, pentru a evita situaţiile neprevăzute, a fost procurat un generator electric mobil de 600 kilowaţi, care să acopere temporar necesităţile de consum pe unele sectoare în anumite situaţii excepţionale, până la înlăturarea defecţiunilor. „Suntem pregătiţi pentru a răspunde provocărilor iernii”, a declarat preşedintele Gas Natural Fenosa.

Sivia Radu a spus că se lucrează şi asupra reducerii termenului de conectare a consumatorilor la reţelele de distribuţie a energiei, inclusiv a agenţilor economici. În ultimul clasament al Băncii Mondiale Doing Business, Moldova se află printre ţările care au adunat la indicatorul respectiv un punctaj mic. „În 2011 ordinele de conectare, care se stabilesc în baza solicitărilor consumatorilor, se executau în medie pe întreprindere în 8,24 zile. La acest moment termenul este deja de 3,29 zile, dar lucrăm în continuare. Scopul companiei este de oferi consumatorilor servicii de calitate”, a subliniat Silvia Radu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite