ANRE, ameninţată de Gas Natural Fenosa şi Moldovagaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANRE

Cei mai mari furnizori de energie electrică şi de gaze naturale ameninţă Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu chemarea în judecată.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, la câteva zile după aprobarea tarifelor la energia electrică şi gazele naturale furnizate consumatorilor finali, conducerea companiilor RED Union Fenosa, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie şi Moldovagaz s-a arătat nemulţumită de ratele mici de majorare a tarifelor la energia electrică şi gazele naturale. Opratorii sunt supăraţi pe ANRE şi pentru faptul că în majoararea tarifelor nu au fost incluse devierile financiare acumulate în urma deprecierii valutei naţionale în raport cu dolarul. 

Astfel, ei au avertizat Consiliul de Administraţie al ANRE despre posibila contestare a hotărârilor acesteia în instanţă de judecată.

Furnizorii au transmis două scrisori oficiale către Agenţie unde îşi prezintă nemulţumirile. 

„Consiliul consideră că toate devierile tarifare acumulate de operatori urmează să fie verificate în mod minuţios, după care - examinate, în şedinţe publice, pentru a lua ulterior decizia privind  reeşalonarea lor pe următorii ani şi includerea în tarif în procesul de actualizare a acestuia”, au răspuns operatorilor reprezentanţii ANRE. 

Consiliul de Administraţie al ANRE reiterează că a luat decizia privind neincluderea în tarife a devierilor tarifare acumulate în urma devalorizării monedei naţionale în anii 2014 – 2015. Menţionăm că energia electrică s-a scumpti cu 37%, iar gazele naturale cu circa 16%. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite