Angajaţii „Fulger” acuză presiuni şi tentative de preluare a conducerii instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţerii Fulger FOTO Sputnik
Ofiţerii Fulger FOTO Sputnik

Angajaţii Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliţiei al MAI susţin că se simt presaţi şi puşi în situaţia de a se confrunta cu serioase probleme în activitate. Aceştia au transmis o scrisoare deschisă către mass-media, rugând să nu fie politizată, ci tratată ca o doleanţă şi apelarea la ajutor a unor simpli angajaţi, transmite IPN.

În scrisoare se menţionează că instituţia se confruntă cu un val de presiuni şi destabilizări create intenţionat, având drept scop preluarea conducerii de către alte persoane. Semnatarii scrisorii îşi manifestă susţinerea faţă şeful Brigăzii, Cazimir Trocin. Aceştia se întreabă de ce un comandant căruia nu ai ce să-i reproşezi trebuie să plece din funcţie doar pentru că „nu face parte din echipa nouă". Ei menţionează că pe numele comandantului Cazimir Trocin şi a altor angajaţi au fost fabricate mai multe anchete de serviciu, care au avut drept scop înlăturarea lui cu orice preţ de la conducerea instituţiei.

Angajaţii spun că sunt ameninţaţi, în special de fostul comandant, precum că are pârghii la actuala conducere a Ministerului Afacerilor Interne şi Procuraturii Generale, şi că cei care nu se vor conforma şi nu vor depune declaraţii împotriva comandantului actual se vor alege cu dosare penale. „Acesta, fără remuşcări, defăimează autoritatea BPDS Fulger şi a angajaţilor prin crearea afirmaţiilor false, cu orice ocazie”, se arată în scrisoare. Dacă lucrurile nu se vor normaliza, angajaţii semnatari spun că vor urma plecări în masă. „Vă asigurăm că vor urma concedieri masive din nedorinţa de a activa cu un conducător care nu îşi merită funcţia sau cum personal au transmis unii care râvnesc la această funcţie „cine nu va pleca, am sa-l duc eu””.

Semnatarii, circa 50 la număr, solicită neadmiterea abuzului de putere şi abuzului de serviciu din partea conducerii Direcţiei Inspectare Efectiv a IGP şi Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie a MAI, „care impun angajaţii Brigăzii să depună declaraţii dictate”. Totodată, se cere stoparea intimidărilor faţă de angajaţi prin demararea unor anchete de serviciu fără temei clar. Aceştia îndeamnă reprezentanţii puterii de stat, printre care şi preşedintele Comisiei Securitate Naţională a Parlamentului, să viziteze Brigada, unde ar putea avea discuţii colective şi private cu angajaţii instituţiei pentru clarificarea situaţiei de facto.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite