Andrian Candu: „Nu există state mai apropiate pe globul pământesc decât România şi Republica Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, a explicat vineri, 29 septembrie, într-o conferinţă de presă, de ce a decis să aducă scuze României pentru „declaraţiile tăioase” ale lui Igor Dodon. Potrivit speakerului, „să blamezi un stat sau cetăţenii acelui stat care atât de mult ajută, este dacă nu lipsit de diplomaţie, chiar lipsit de bun simţ”.

„Suntem o familie şi România face foarte mult pentru Republica Moldova şi la bine, şi la rău. Ajutorul financiar, suportul tehnic, suportul politic pe care ne îl oferă România, nu îl oferă niciun alt stat, niciun alt vecin, chiar dacă noi avem relaţii bune de vecinătate şi cu cel de-al doilea vecin, Ucraina”, a declarat Andrian Candu

Preşedintele Parlamentului a mai săus că „România ne ajută şi la nivel de grădiniţe, şcoli, obiecte culturale, sociale, investiţii, suport financiar în formă de grant, suport financiar în formă de împrumut, suport diplomatic în cadrul organizaţiilor internaţionale”. 

„Diplomaţii români, în întrevederile pe care le au ei, indiferent că e vorba de Casa Albă, sau Bruxelles, sau Cancelaria Germană de fiecare dată menţionează şi Republica Moldova şi suportul pe care Republica Moldova ar trebuie să-l aibă”, a precizat Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite