Andrei Spînu, despre majorarea preţului la energie electrică: Furnizorii pot aştepta modificarea tarifelor până în martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Spînu
Andrei Spînu

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, este de părere că furnizorii de energie electrică pot aştepta modificarea tarifelor până în luna martie, pentru a trece de noua achiziţie de energie electrică. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Premier Energy a depus la ANRE un demers prin care cere majorarea tarifului de la 1,51 lei/kWh până la 2,79 lei /kWh, transmite IPN.

Andrei Spînu a declarat, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu reprezentanţii companiei, în decembrie, despre devierile negative care se acumulează. „Trebuie să spunem că până în luna decembrie, Premier Energy a avut devieri pozitive în tarif”, a notat vicepremierul. În opinia sa, era nevoie să se aştepte până în luna martie, pentru a trece de noua achiziţie de energie electrică, şi atunci să se meargă cu modificarea tarifului, ţinând cont preţul de achiziţie pentru anul viitor.

Ministrul a mai spus că Guvernul a aflat despre solicitarea de majorare a tarifului luni, de la ANRE. Acum, este în aşteptarea hotărârii Agenţiei, care urmează să examinează demersul furnizorului, iar în funcţie de aceasta, vor fi decise acţiunile ulterioare.

Compania Premier Energy a depus o solicitare la ANRE prin care cere creşterea tarifului la energia electrică de la 1,51 lei/kWh până la 2,79 lei /kWh. În cazul în care ANRE va da curs demersului depus de furnizor, curentul electric se va scumpi din 1 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite