Andrei Spânu: Zborurile de pe Aeroportul Chişinău vor fi reluate săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Spinu
Andrei Spinu

Spaţiul aerian al Moldovei, care a fost închis imediat după invazia Rusiei în Ucraina, va fi redeschis chiar de săptămâna viitoare, înainte de încheierea Stării de Urgenţă. Cel puţin asta a declarat vicepremierul Andrei Spînu, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

„Acum specialiştii, inclusiv cei din securitate, analizează această opţiune. Dacă ea va fi una bună, atunci, probabil, la începutul săptămânii viitoare se va lua decizia pentru deschiderea spaţiului pe acea porţiune. Asta ar însemna că toate zborurile vor intra şi vor ieşi din ţară doar pe această porţiune”, a declarat Andrei Spînu. 

Potrivi lui, deschiderea spaţiului aerian va permite efectuarea zborurilor regulate atât pentru refugiaţi, cât şi pentru cetăţenii moldoveni.  

Din 24 februarie, spaţiul aerian al Moldovei a fost închis, din cauza războiului din Ucraina, însă nu pentru toţi. Zboruri se efectuează aproape zilnic de pe Aeroportul din Chişinău, în special curse charter pentru refugiaţii din Ucraina şi curse de tip cargo. De asemena, în ultima perioadă la Chişinău au aterizat mai mulţi preşedinţi de stat, şefi de Guverne şi înalţi oficiali europeni şi americani, printre care secretarul de stat american Antony Blinken.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite