Andrei Năstase: Plahotniuc şi Dodon au o înţelegere pentru modificarea sistemului de vot din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PPDA, Andrei Năstase, susţine că tot mai multă lume din interiorul Partidului Democrat îi atrage atenţia asupra înţelegerii încheiate de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon pentru modificarea sistemului de vot din Moldova.

În pregătirea sistemului mixt de vot, emisarii PDM corup, ameninţă, şantajează primari şi consilieri locali şi raionali ai PLDM şi PN cu o violenţă rară. Bani grei sunt puşi în joc, iar când partidul ajuns o grupare criminală este totuşi respins, se acceptă şi achită migraţia şi către PSRM”, a scris Năstase într-o postare pe Facebook.

Potrivit preşedintelui PPDA, cetăţenii se întreabă de ce dovezi mai au nevoie partenerii europeni şi americani pentru a înţeleage că anume Plahotniuc l-a făcut pe Dodon preşedinte prin intermediul jocului Curţii Constituţionale şi al CEC.

„Şi tot el îl va aduce masiv în parlament, la următoarele alegeri. Igor Dodon este partenerul lui Plahotniuc, împreună şi-au împărţit scena politică, împreună vor să secătuiască Moldova de ultimele ei resurse. Cea mai mare ameninţare pentru tandemul Plahotniuc-Dodon sunt partidele pro-europene, ce vor fi atacate în continuare, iar liderii lor linşaţi cu bestialitate de holdingul media al criminalului. Câte miliarde mai trebuie să fure Plahotniuc, iar apoi să le pună pe umerii mai multor generaţii pentru ca partenerii de dezvoltare să renunţe la a mai finanţa un regim criminal hibrid”, a mai notat Andrei Năstase.

Amintim că subiectul privind necesitatea schimbării sistemului electoral este tot mai vehiculat în spaţiul public. Recent, într-un interviu pentru Radio Moldova 1, preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, a declarat că pledează pentru schimbarea sistemului de vot din Moldova, motivând că actualul generează „partide SRL-uri”. 

De asemenea, democraţii Marian Lupu şi Dumitru Diacov în cadrul unor apariţii televizate au menţionat despre necesitatea implementării sistemului electoral mixt. 

Nici opoziţia în persoana lui Renato Usatîi nu a ezitat să lanseze acuzaţii la adresa lui Vlad Plahotniuc că ar dori „ca toţi deputaţii din următorul Parlament să fie aleşi pe liste uninominale. Adică toţi 101 de deputaţi să fie ales fiecare în localitatea sa. Toţi candidaţii lui Plahotniuc se vor înregistra ca independenţi, în rezultat Plahotniuc va obţine poate chiar şi majoritate constituţională”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite